Richard Teuwissen 'voetballer'Op Wikipedia kun je Richard ook terug vinden bij KFC Winterslag. Hier klikken!

  ' Teuwissen ' ... een naam die voor eeuwig aan de motorcross te Neeroeteren zal verbonden blijven. Doch bij de sportieve familie Teuwissen zat er ook een vreemde eend in de bijt.

Richard Teuwissen , geboren op 24 oktober 1962, groeide wel op tussen al dat motorgeronk van broers Patrick en Erik, neven Mathieu en Jean en met nonk Jef als talent motorcrosser nummer één. Bij  zijn geboorte dacht iedereen, nog even en we zien die kleine Teuwissen hier over het zand vliegen. Doch Rich werd niet aangetrokken door het motorengeluid.

Integendeel, hij had eerder schrik om op zo een monster  gek te doen. De kleine Teuwissen was van kindsbeen af gebeten door het voetbal. Het ganse jaar door kon je hem met zijn lederen vriend aantreffen op de pleintjes in de hei of op het voetbalveld van Neeroeteren FC.

     Richard was een natuurtalent, de balmicrobe had hem volledig in zijn macht. Hij spendeerde ieder vrij uurtje in het oefenen met de bal. Zijn vader Pierre hield hem eens in de gaten toen hij thuis op het koertje stond te trappen met de bal. Duizend tweehonderd keer kon hij de bal jongleren. Uren kon hij het leder tegen de platen trappen, zolang tot vader er de zenuwen van kreeg! En 's avonds lag hij met zijn voetbalschoenen naast zijn hoofdkussen in bed.

    

     Zijn hele jeugd speelde Richard bij Neeroeteren FC. Op zestienjarige leeftijd speelde hij er al in het eerste elftal. Daar liet hij als jong talent van zich spreken. Het was de secretaris van Winterslag FC die Richard weghaalde bij Neeroeteren FC om bij de 'vieze mannen' te gaan spelen. Hier speelde hij 2 jaar bij de Uefa's. In die periode werd hij uitgeroepen tot beste jongere. Dan speelde hij er één jaar bij de invallers. Tussendoor werd hij 15 maal opgeroepen voor Heizeltrainingen. Tijdens zijn verblijf bij Winterslag FC behaalde hij met de Uefa's de jeugdtrofee "Het belang van Limburg". De prijs was 10 dagen naar Amerika.

    

      Na één jaar bij de invallers van Winterslag FC gespeeld te hebben, volgde voor Richard een nieuwe stap in zijn voetbalcarrière. Er kwam een voorstel om bij Eendracht Rotem te gaan spelen in de eerste ploeg. Teuwissen twijfelde niet lang en tekende een contract van één jaar bij Rotem op uitleenbasis van Winterslag.

Richard was sportman in hart en nieren. Zo ging hij ook regelmatig samen trainen met zijn neef Jean Teuwissen, die op motorcrossgebied grote naam begon te maken. En regelmatig kon je Richard dan aantreffen op een cross als trouwe supporter van zijn neef en broers.

 

     Twee jaar speelde Richard bij Eendracht Rotem in bevordering. Met respectievelijk zes en tien doelpunten in deze periode. Winterslag had Teuwissen niet uit het oog verloren en eiste hem terug op. Ondertussen speelde Winterslag FC in 2de nationale. Teuwissen trainde mee met de eerste ploeg en behaalde enkele selecties, de rest speelde hij met de reserve. Na één seizoen werd hij aangetrokken door 3de nationale Bilzen VV, waar hij dat seizoen zeven keer de netten bol kon zetten. Hierna volgende één seizoen zonder veldvoetbal en speelde hij enkel zaalvoetbal bij Mini-Bambi tot Rotem hem definitief kocht van Winterslag.

Twee jaar verbleef Teuwissen bij Eendracht Rotem om dan terug naar zijn moederclub Neeroeteren te gaan. Met Neeroeteren degradeerde Richard uit bevordering terug naar eerste provinciale. Een conflict met trainer Studziba zorgde ervoor dat Richard het na één jaar voor bekeken hield bij Neeroeteren. Er volgde een jaar van inactiviteit in het veldvoetbal. Dit werd opgevuld met een jaar zaalvoetbal bij Neeroeteren. In 1991 speelde Richard terug veldvoetbal bij Dilsen VV. Met Dilsen promoveerde hij dat jaar terug naar eerste provinciale. Echter bleef Richard niet bij Dilsen maar koos om het volgende jaar uit te komen bij Nevok Gruitrode. Bij de start van het seizoen in Gruitrode sukkelde Richard met veel blessureleed. Zo moest hij dat jaar dan ook een operatie ondergaan. Na één seizoen van herstel, probeerde Teuwissen het nog eens terug, maar bij de eerste trainingen ging het alweer fout en liep hij een grote spierscheur op. Wijselijk en na goed overleg besloot Richard om op tweeëndertig jarige leeftijd een punt te zetten achter zijn actieve loopbaan als voetballer. 

Richard Teuwissen 5de van links naast Pierke Denier.


Reünie met Winterslag (De vieze Mannen) prachtige avond. samen met Billen, Deniers, .Met De bekker en suppoter Noel Cuppens

    

 

     Reeds meer dan 30 jaar kent iedereen Richard als de sympathieke en steeds behulpzame sportdienstmedewerker in de sporthal van Neeroeteren. Richard is ook zeer begaan met het rijke sportverleden van Neeroeteren. Zo zorgt hij ervoor dat de galerij van sportmensen te Neeroeteren in ere en up to date gehouden wordt. Ga gerust eens een kijkje nemen in de wandelgangen van de sporthal naar de vele foto's van sport- persoonlijkheden die Richard met veel zorg een mooi plekje heeft bezorgd.

 

 

Tekst Witting Ronny

eendracht Rotem-Neeroeteren fc 1989 film

Richard Teuwissen in de wedstrijd van Eendracht Rotem tegen Neeroeteren FC 1989. We zien de voorbereiding op de wedstrijd, het etentje voor de wedstrijd, wedstrijdbespreking, opwarming en de wedstrijd zelf. Rotem won met 2-1 van Neeroeteren.

Wielrennen mijn passie