Crosskoeltreffen 2003

13 april 2003 Neeroeteren. MC Rednecks, de plaatselijke motorclub organiseerde hun jaarlijks motortreffen. Een normaal motortreffen ziet er als volgt uit: op zaterdagavond een party met live muziek, zondagmorgen fruhshoppen en de mogelijkheid tot inschrijven voor een rondrit van +/- 150km in de regio. Na afloop van de rondrit is er een bekeruitreiking voor de club met meeste deelnemers, meeste kilometers, verst komende club, jongste en oudste deelnemer enz.

MC Rednecks schreef op 13 april een klein beetje geschiedenis. Men had zich voorgenomen eens iets te doen rond het rijke motorcross verleden uit Neeroeteren. Daar verschillende leden van de club hun vader of grootvader zelf nog lid waren geweest van de toenmalige clubs MC De Zandklievers of AMC De Sportvrienden. De voorzitter van de club Ronny Witting was reeds jaren bezig met foto's en info te verzamelen van zijn grootvader Leo Gijsen. Hij had de nog een leven zijnde oud leden van MC De Zandklievers persoonlijk geïnterviewd en er een klein boekje over gemaakt. Dit boekje werd door de stad Maaseik met een oplage van 300 stuks gratis gedrukt.

Verder ging men een fototentoonstelling houden en werd als locatie de jongensschool te Neeroeteren gekozen. Dit was ook tevens het eindpunt van de rondrit die dag. Er werden honderden foto's op A3 en poster formaat te tonen gebracht. Alles was netjes verzorgd opgesteld in de grote turnzaal. Enkele oude motoren, tricot's, affiche, films ed werden mooi ondergebracht in de voorziene ruimte. Om negen uur kon het publiek de tentoonstelling gaan bewonderen. De eerste bezoekers stonden reeds op dat uur te wachten om binnen te mogen gaan. Oud motorcrossers, Jef Teuwissen en Giel Vanham en oud verslaggever en voorzitter B.L.B. Limburg Piet Driezen waren ook aanwezig en een nooit geziene grote groep aan liefhebbers van de motorcross. De Burgemeester Creemers van Maaseik was ook aanwezig en had niks dan lof over de organisatie. Met meer dan 900 tevreden bezoekers, mocht MC Rednecks fier zijn over hun geleverde werk. Deze dag herleefde de oude glorie van Neeroeteren en ronkten de motoren nog eens!!!