motorcross te neeroeteren


Alle foto's komen uit privé bezit. Er wordt gevraagd deze niet te publiceren zonder voorafgaande toestemming te vragen!

Neeroeteren en cross !!!!

     Onafscheidelijk van elkaar, reeds 65 jaar, ronken de motoren in Neeroeteren. Een haast onmogelijke opdracht om gans het motorcrossgebeuren in beeld te brengen.

     Maar toch zijn we gestart met het bundelen van alle info over crossers, supporters, bestuursleden, terreinen en noem maar op. Het hele gebeuren over deze grootse periodes in Neeroeteren gaan we proberen in woord en beeld te brengen. Wij doen daarom beroep op jullie hulp. Foto's, anekdotes, gadgets, teveel om op te noemen, worden met veel zorg gedigitaliseerd en gearchiveerd.

     Stuur al je info naar Ronny Witting. Hij heeft zich deze opdracht ter harte genomen en verzamelt reeds jaren alles over de cross te Neeroeteren.

Info voor Ron klik hier: Info motorcross Neeroeteren


    Op deze pagina laten we jullie al genieten van het rijke crossverleden van Neeroeteren. Een kleine homage aan al de personen die in de loop der jaren de cross groot gemaakt hebben te Neeroeteren. Om deze pagina volledig te maken, rekenen we op jullie steun.

     Pas als we nieuwe foto's ed. hebben mogen digitaliseren, kunnen we ze als aanvulling op deze pagina plaatsen.

 

Een hart voor Cross te Neeroeteren,

door jullie voor jullie.

 

Foto links: 1955, Willy Brouwers als kleine knaap op de side-car van Leo Gijzen,

met Wiel Neyens en Pier Verheyen.

 


Opmerking: Foto's worden geplaatst in volgorde zoals wij ze hebben kunnen digitaliseren!

Aan deze pagina wordt voortdurend gewerkt!


motorcross te neeroeterenmotortoerisme club amc sportrvrienden


Neeroeteren had niet enkel motorcross clubs, maar ook een motor toerisme club A.M.C motorvrienden Neeroeteren. Deze club kende veel bijval in binnen- en buitenland. Zo waren Jaak Ubben en Janny Henkens drijvende krachten achter deze club. Ze deden motortreffen over heel Belgiën en zelfs ver buiten onze landsgrenzen gingen ze het vaandel van Neeroeteren hoog houden. Later richtte Jaak Ubben MC de Oeter op. Jaak Ubben was de pionier ivm motortoerisme en Neeroeteren. Jaak was tevens ook een oud lid van MC De Zandklievers, waar hij in de jaren vijftig actief lid van was. Onlangs is Jaak Ubben aan zijn laatste tocht begonnen, op 12-04-2023 overleed Jaak op de leeftijd van 89 jaar te Maasmechelen. Deze rubriek word na onderzoek verder uitgebreid.

Ronny, Jaak Ubben en Willy Van Anraad (pa van Ronny) kwamen mij eens vragen in 1976  of ik geen interesse had om een motorclub op te richten. Dit moest binnen de schoot van A.M.C. Sportvrienden gebeuren. A.M.C. Sportvrienden had hun clublokaal in Oud-Oteren en A.M.C. Motorvrienden vond zijn stek in Café Lux, toen nog uitgebaat door Bertho Geurts en Marly Bakkes. Vanaf 1980 heb ik en mijn echtgenote Mia Janssen café Lux uitgebaat. Om in regel te zijn moest onze club officieel onder de noemer van A.M.C. Sportvrienden vallen. Jaak werd voorzitter van AM.C. Motorvrienden en ik was secretaris. Door het opstarten van diverse nieuwe clubs in de omgeving ging onze club ter ziele in 1982. Mede lag aan de basis dat de meeste leden geen of weinig interesse hadden om naar motortreffens in binnen- en buitenland te gaan, iets waar Jaak Ubben helemaal voor te vinden was. Je moest dat op zaterdag- of zondagmorgen voor dag en dauw en soms in regen, koude en wind vertrekken. Jaak stoorde zich aan niets, integendeel. Tijdens het bestaan van de club hebben we bij mijn weten zeker drie motortreffens georganiseerd in Neeroeteren, met één keer bijna 300 inschrijvingen. Overal in de buurt van "de Lux" vond je motoren terug van binnen- en buitenlandse deelnemers. Eén keer hebben we een grote motorenshow gehouden in het cultureel centrum van Neeroeteren, waarbij we de motoren via de grote trap aan de ingang naar binnen moesten "slepen". Fraussen en Everts deden toen ook mee. 

Groetjes, Janny.

in memoriam jaak ubben 1933-2023


Om verder te gaan, klik op item van jouw keuze!!!