arno Segers erelid wotra

Vandaag hebben we onze voorzitter Arno Segers tot erelid van onze vereniging mogen huldigen. Arno is sinds begin 2014 voorzitter van onze heemkundige kring Wotra Neeroeteren. Onder zijn impuls en ononderbroken inzet is onze vereniging uitgroeit tot wat ze vandaag voor de burgers van Neeroeteren betekend. Een vereniging die ten diensten staat voor alle bewoners van ons geliefde Neeroeteren. Wij willen Arno nog eens langs deze weg oprecht bedanken, namens de leden van Heemkundige kring Wotra en werkgroep Neroterse kal

 

Beste Arno,

 

Kerstmis en Nieuwjaar staan al aan de deur te kloppen, iedereen loopt er wat zenuwachtig bij. Heb ik alle cadeautjes, heb ik alle ingrediënten voor het Kerstdiner, moeten er nog Kerstkaarten of digitale Kerstwensen verstuurd worden? Kortweg, een gezellige drukte!!!

 

Ook wij als vereniging liepen de afgelopen dagen er wat zenuwachtig bij. Onze voorzitter op een gepaste wijze in de bloemetjes zetten, als dank voor je geleverde inzet de afgelopen vijf jaren.

 

In begin 2014 nam jij de leiding van onze heemkring ter harte. Eerst nog als ad interim-voorzitter en na het overlijden van Jaak werd je door ons allemaal verkozen tot voorzitter van de heemkundige kring Wotra Neeroeteren.

 

En meteen begon onze vereniging terug tot leven te komen. 2014 schreven wij geschiedenis met de realisatie we ons fotoboek ‘Wie het vreger waas’! December 2014 wist heel Neeroeteren dat er een heemkundige kring te Neeroeteren was, de mannen van de Wotra waren plots kleine BN’ers geworden. Dat jaar hebben we veel mensen een pracht kerstcadeau kunnen bezorgen.

 

  2015 werd verder gewerkt aan onze ingeslagen weg, de weg die jij voor ons hebt uitgestippeld. Een greep uit onze activiteiten: kwb tentoonstelling, wandeling in den Tés, erfgoeddag, lezing Frans Medear. Een voorzitter met de ‘schép’ in de hand, vormde het beeld bij het opgravingswerk naar de onderdelen van de Vickers Wellington BJ876.

 

  Maar de grootste en waardevolste verandering voor onze vereniging was de realisatie van ons nieuw logo. Jij bracht de ingrediënten aan die verwerkt moesten worden in ons logo en het resultaat is ondertussen bij iedereen gekend. Dat jaar werd op 7 september onze website online geplaatst, ondertussen bezochten 14662 bezoekers onze site en bekeken ze 66692 pagina’s. Ook de covers van ons jaarboek werden geüpdatet naar een hedendaags niveau.  Dat jaar moesten we ook afscheid nemen van ons geliefd bestuurslid Rik Vanholen.

 

  2016 werd er met ons team onder jouw leiding verder aan de uitstraling van onze vereniging gewerkt. Kwb, erfgoed dag, ode aan mijn dorp door pater Knevels en een verdere uitgave van ons jaarboek werden gerealiseerd. Ondertussen werd ons lokaal op dinsdag en donderdag steeds door jou bemand en zorgde jij dat er een altijd een aanspreekpunt was en is voor onze bezoekers.

 

  2017 werd onder jouw impuls de ‘platte kal van Nerotere’ onder de vleugels van onze vereniging opgevangen en neem je actief deel aan hun bijeenkomsten. De kwb en erfgoeddag zijn ondertussen vaste agendapunten op ons programma. Het toppunt in 2017 was de huldiging van onze ereleden in de vorm van een academische zitting. Het scenario werd volledig door jou uitgestippeld en de viering werd een super geslaagde activiteit. Zeker voor onze oudste inwoner Neer Mussen, die inging op jouw uitnodiging om deel te nemen aan deze geslaagde avond. Ons zoveelste jaarboek werd weer door jou samengevoegd tot een goed geïllustreerd geheel, de oplage liep op tot meer dan 200 exemplaren.

 

  2018 start met de ondertussen gekende nieuwjaarsborrel, ook iets wat jij als voorzitter voor je rekening neemt. Ondertussen zijn we een vereniging geworden die terecht fier mag zijn op al onze gerealiseerde activiteiten. We zijn een echte waarde geworden in het culturele en sociale leven van ons Neeroeteren. De verkoop van ons 17de jaarboek is momenteel nog bezig, maar ook deze uitgave mag nu reeds als geslaagd genoteerd worden.

Al die tijd ben jij de grote kracht achter ieder van ons, jij zorgt ervoor orde te krijgen in ons lokaal, op vergaderingen en ben je onze vertegenwoordiger op tal van andere organisatorische evenementen en vergaderingen. Wat je thuis achter je pc nog allemaal verwezenlijk voor onze vereniging is zo waardevol en van onschatbare waarde voor ons nageslacht. Daarom willen wij je eens in de bloemetjes zetten en niet zoals je denkt om je af te schrijven, nee we willen onze waardering aan jou nu te kennen geven. Als er één iemand verdient erelid te worden dan ben jij dit Arno Segers voorzitter van heemkundige kring Wotra Neeroeteren. Met heel veel waardering en respect voor jou als ‘mens en voorzitter’ willen we nu allen tezamen proosten op onze voorzitter Arno Segers!!!!!