Boek jef teuwissen


Leopold Nouwen
Leopold Nouwen

 

Ronny Witting - kleinzoon van de eerste motorcrosser van Neeroeteren Leo Gysen - zocht jarenlang info over zijn grootvader. De prestaties van opa en documentatie uit de jaren vijftig van de vorige eeuw kregen een voorkeursbehandeling. Ronny bracht Leopold Nouwen - die een boek wilde schrijven over Jef Teuwissen - in contact met de meervoudige kampioen. Onder hun drietjes werd een plan uitgewerkt voor het boek. Pol had net als Ron jaren informatie en foto’s verzameld. Witting was dan weer de juiste man om in Neeroeteren en omgeving alles uit te pluizen. Pol schreef terwijl Ron foto’s zocht en ze scande. Een jaar later was het naslagwerk klaar.

 

        In 2003 organiseerde voorzitter Ronny Witting met MC De Zandklievers Neeroeteren een succesvolle tentoonstelling omtrent het motorcross gebeuren aldaar. Op 3 en 4 april 2004 werd vervolgens het boek over Jef Teuwissen voorgesteld. Het werd opnieuw een meevaller van formaat. Leopold Nouwen - auteur en deskundige van de motorcross-sport - mocht na afloop met een gevoel van grote tevredenheid Neeroeteren verlaten.

 

        Ronny Witting : “ We mogen terecht fier zijn op het geschreven werk van Pol. Ik heb reeds jaren contact met hem en bewonder zijn gedrevenheid. Hij zorgt er voor dat de grote successen uit de tijd van toen voor altijd bewaard blijven. Nouwen schreef ook twee boeken over wereldkampioen René Baeten. Verder portretteert hij nog steeds grootmeesters van de motorcross uit de tijd die voorbij is. Ik bedank Pol om ons te laten genieten van zijn schrijfsels. Het is een bron van informatie over het verleden van de motorcross in België en ver daarbuiten.”